Работата на стюардесите и стюардите е не просто да предлагат напитки

...
Работата на стюардесите и стюардите е не просто да предлагат напитки
Коментари Харесай

Членове на екипажа споделят малко известни факти за самолетните полети

Работата на стюардесите и стюардите е не просто да оферират питиета с усмивка, напомня Business Insider.

Те са виновни за сигурността на пасажерите и, несъмнено, знаят доста за летенето – повече, от който и да е пътник, пътуващ постоянно. За да разбере повече за тяхната работа, един консуматор на Quora попита: " Кои са нещата, които самолетният екипаж знае, само че няма да ни каже? "

Последваха хиляди отговори, в които стюардеси и стюарди споделят някои непредвидени истини за тяхната промишленост и разкриват какво се случва зад кулисите в небето.

Ще ви кажат, когато самолетът пада

Ако се притеснявате, че самолетът ще падне, тогава несъмнено непрестанно гледате дали стюардесата ще прояви признаци на суматоха по време на турбуленция, с цел да разберете дали или не самолетът ще се разбие. Но съгласно член на екипажа, капитанът и личния състав ще ви кажат, в случай че самолетът е в неволя.

" Капитанът ще ви даде информация и в случай че е допустимо ще стартираме процедури за спешно кацане ", декларира анонимна стюардеса. " Моята работа е да се уверя, че всички ще оцелеем, тъй че несъмнено, че бих желала да сме оптимално готови ”.

На стюардесите и стюардите не се заплаща, до момента в който не бъдат затворени вратите на самолета

Според един член на кабинния екипаж на стюардите са заплаща единствено за продължителността на полета.

“Ние можем да работим по 13 часа дневно и да ни се заплаща единствено за 5. Докато сме на борда, качваме се или слизаме от самолета -  всичко това време е неплатено, защото механически вратата е отворена. Ако добавите и забавяния, то става един доста дълъг “неплатен ” работен ден ”, гласи един пост.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР